Имотният балон започва сериозно да се надува. Има рекорден ръст

...
 
Имотният балон започва сериозно да се надува. Има рекорден ръст
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Имотният балон започва сериозно да се надува

 

„ Имотният балон стартира съществено да се надува. Има рекорден растеж на ипотечните заеми. “ Това сподели старши икономистът в Институт „ Отворено общество ” Георги Ангелов.

По думите му нарастването по отношение на предишния януари е с 38 на 100.

„ Мисля, че имотният балон стартира съществено да се надува, в случай че се допусне той да се спука, както преди години, цели браншове ще претърпят големи загуби ”, сподели още специалистът.

По думите му институциите са разчитали стопанската система да изпадне в криза, само че тя се развивала все по-добре с всяка година.

„ Спестяващите хора са осъдени, тъй като лихвите по депозитите в банките са нулеви. Те не могат да изкарат пари от спестяванията си и ги влагат в парцели ”, съобщи икономистът. Това предстоящо повишавал оцените на недвижимото имущество.

Пазарът на нежилищни парцели се върна на предпандемичните равнища, напомня SafeNews.

Пазарът на офиси, търговски и хотелски площи се върна равнищата от 2019 година. Това е констацията от огромно изследване на консултантската компания за бизнес парцели Cushman&Wakefield Forton.

Според данните капиталови покупко-продажби с бизнес парцели на обща стойност 190 млн. евро са завършени в България през 2023 година Малко над 50% от този размер, се падат на офис площите, следвани от хотелите и комерсиалните площи.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категории България и Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР